Инструкторите

Павел Жеков


Българска легенда в рали шампионата и майстор на спорта, първият български Европейски рали шампион(1994г.). Специализира своите умения в най-добрата рали-школа в света, чиито възпитанаци са Себастиан Льоб и Себастиан Ожие – във Франция.

Притежава повече от 20 години стаж като професионален рали-пилот. Павел Жеков е многократен шампион на България в различни автомобилни дисциплини, включително в писта и планинско изкачване. Той е и дългогодишен член на националния отбор по автомобилизъм на България, заради огромните му успехи на различни състезания в България и други страни. Заема първи места на поредица от изключително тежки ралита в Халкидики и Кипър.

През 1990г. закупува своя автомобил Ауди Купе Куатро, който до момента е бил един от най-мощните и модерни автомобили и с който през 1991г. става шампион на страната и „Автомобилист номер 1 на България”.

През 1995г., получил подкрепата на БФАС, открива първата професионална Академия по безопасно майсторско шофиране в България.

Негови възпитаница са многократни шампиони на България с огромни успехи в страната и чужбина: Румен Дунев, Николай Златков, Радослав Козлеков, Денислав Шишев, Сава Димитров, Димитър Стойчев.

Васил Жеков


Син и възпитаник на европейския рали шампион Павел Жеков. За да е далеч от сложния и рисков автомобилен спорт, родителите му го изпращат в САЩ едва 14-годишен, където продължава образованието си. Там той се дипломира и едновременно специализира и надгражда своите умения, като завършва курс по майсторско и безопасно шофиране в професионална академия в САЩ.

След 12 години се завръща в България и наследява Рали академията на баща си.

Васил стартира своята кариера като рали състезател през 2014г. – участва в „Рали България – 2014“ и „Рали Сливен – 2014“ с легендарната кола на своя баща „Мазда-323 4WD“. През 2015г. се самофинансира и взема участие в Рали формата „Hyundai Racing Trophy“ - печели състезанието „Рали Средна гора 2015“, кръг от Европейския шампионат, със сериозна преднина. Второто му участие е в “Рали - Сибиу, Румъния 2015” и отново го печели със същата преднина. Стартира с навигатор известната певица и Тв водеща Алекс Раева в „Рали България 2016“

Васил работи на високо професионално ниво и провежда практическите упражнения по безопасно шофиране в Академията, обучава автомобилни пилоти и навигатори.

НАШАТА МИСИЯ Е ДА ПОВИШИМ УМЕНИЯТА ЗА БЕЗОПАСНО ШОФИРАНЕ