За нас

„Академия за безопасно майсторско шофиране – Павел Жеков е първата професионална Академия в България. Основана е през 1995г. с повече от 22 годишна история.

Обучението следва френска методология, разработена специално от инструктори, физици и инженери от автомобилостроенето и допълнена за по-лесно усвояване от педагога и първия български европейски рали шампион - Павел Жеков.

Практическата част се води от професионалния инструктор по безопасно и майсторско шофиране Васил Жеков - дипломиран специалист в САЩ и автомобилен пилот.

С какво се отличаваме

Академята разполага с полигон (писта) със специална настилка, симулираща сняг и дъжд, която помага за изграждане на рефлекси за пълен контрол на автомобила. Това е с цел преодоляване на страха и паниката в ситуации на приплъзване.

Обучението по безопасно шофиране се състои както от теория, така и от специални практически упражнения, в които се залагат правилните рефлекси, необходими за пълния контрол на автомобила на различни видове настилки и атмосферни условия. Ефекта от обучението е много голям и вероятността да се попадне в ситуация на катастрофа е почти нулева.

Академията провежда обучения на фирми, чиито служители шофират служебни автомобили с цел запазване на живота и здравето им, икономия на гориво и съхраняване на автомобилите и материалната база.

Академията обучава и професионални автомобилни пилоти, сред тях - рали състезатели с шампионски титли и много първи места на състезанията в България и чужбина, сред които Румен Дунев, Николай Златков, Радослав Козлеков, Денислав Шишев, Сава Димитров.

Базата

Специализиран кабинет оборудван със съвременни симулатори.

Специален полигон със специална конфигурация за усвояване на упражненията.


УЧЕБНО ТРЕНИРОВЪЧНИ АВТОМО БИЛИ:

Хонда

7-броя автомобили с мощност от 90 – 140 к.с. - предно предаване

BMW 320

3-броя автомобили с мощност 150 к.с.- задно предаване.

Субару Импреза

1-брой 4 X 4 предаване

НАШАТА МИСИЯ Е ДА ПОВИШИМ УМЕНИЯТА ЗА БЕЗОПАСНО ШОФИРАНЕ